Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015

Ηλίας Λιβάνης-Απο το Βιβλιο στην Πολιτικη!

Μπορεί το βιβλίο να σχετίζεται με την πολιτική; Βεβαιότατα , εφόσον η συγγραφή ενός καλού βιβλίου ή η ευρύτερη ενασχόληση με αυτά, μπορεί να χαρακτηριστεί μια αριστοτελικά "πολιτική" πράξη .
Είναι δε γεγονός πως η σπίθα των μεγάλων ιδεών που πυροδότησαν τις μεγάλες επαναστάσεις, άναψε μέσα από τα βιβλία!

Ο Ηλίας Λιβάνης αναλαμβάνοντας τα ηνία του ιστορικού οίκου Α.Α. Λιβάνης έκανε πράξη την αγάπη στο βιβλίο -συμπαρασύροντας σε αυτήν και το κοινό με τις ποιοτικές επιλογές του, ενώ ανταποκρίθηκε και στην πολιτική ευθύνη που επισείεει αυτός ο ρόλος.Αρχικά είναι τα ξεχωριστά πολιτικά και οικονομικά βιβλία του οίκου που αφυπνίζουν τον πολίτη με έγκυρο και συνάμα προσιτό τρόπο(όπως προσφάτως το συγκλονιστικό ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ της Νaomi Klein, η το καιριο "Είναι Ο Καπιταλισμός, Ηλίθιε!" του οξυδερκέστατου Νίκου Μπογιόπουλου)Έπειτα το πολιτικό περιοδικό "Επίκαιρα", που ήρθε να φωτίσει το πολιτικό παρασκήνιο των σκοτεινών ημερών που διανύουμε με δυναμικά ρεπορτάζ και τολμηρές αποκαλύψεις.

Κι ερχόμαστε στα 2015, όταν και ο Ηλίας Λιβάνης αποφάσισε πλέον να περάσει από το επίπεδο των ιδεών σε αυτό της δράσης:
Χθες στο POLIS ART CAFE έλαβε χώρα μια ζεστή εκδήλωση, όπου ενόψει των βουλευτικών εκλογών, ο Ηλίας Λιβάνης ανακοίνωσε την συμπαράταξή του με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β Αθήνας.

Ο ίδιος στη λακωνική ομιλία του αποσαφήνισε τις προθέσεις του και μετέφερε μια ελπίδα που άγγιξε το κοινό.
Παραθέτουμε αυτολεξεί την ομιλία του: 

" Ελάτε σε αυτές τις εκλογές να ψηφίσετε και βγάλτε από μέσα σας το φόβο!
Εγώ συντάσσομαι με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί θέλω να κάνω επιτέλους κάτι γι αυτήν την κατάσταση!
               Εύχομαι να αλλάξει η χώρα μας , να "φύγει " μπροστά, να αφήσει πίσω της αυτό το κακό παρελθόν που λίγο-πολύ το έχουμε υποστεί όλοι μας. 
                Έχουν φέρει τα πράγματα σε οριακό σημείο.
Έχω επισκεφθεί συνοικίες κι έχω εκπλαγεί με αυτά που βλέπω: Oι  άνθρωποι δεν είναι απλά στα όρια της φτώχειας, αλλά στα όρια του...τέλους τους!
       Μην αφήνετε να σας τρομοκρατούν-ειδικότερα η τηλεόραση!Οι τηλεοράσεις μεταφέρουν έναν φόβο που είναι ψεύτικος!
    Θα έρθει αλλάγή, γιατί αυτό που ζούμε είναι μια επιθετική πολιτική της Τρόικας και της Γερμανίας, που εξαπλώθηκε και στην υπόλοιπη νότια Ευρώπη και προχωράει. Ε, από την πατρίδα μας και  θα σταματήσει κι η ΤΡΟΙΚΑ θα υποχωρήσει!Εύχομαι όλα να πάνε καλά."

Πλήθος κόσμου χαιρέτισε την υποψηφιότητα του Ηλία Λιβάνη -με τους συγγραφείς να υπερτερούν και να μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τη συνεργασία τους με τον οίκο και την προσωπικότητα του Ηλία Λιβάνη.

Ανάμεσά τους η κ. Γιώτα Λιβάνη, η κ. Μαρία Κουκουβίνου(του τομέα Δημοσίων Σχέσεων), η κ. Κατερίνα Γιατζόγλου, η κ. Μαρία Κωνσταντούρου, η γλυκύτατη και ταλαντούχα κ. Βασιλική Λεβεντάκη... 

 η ξεχωριστή Αναστασία Καλλιοντζή, που, αν και σε άλλον πια οίκο, έχει να θυμάται τα καλύτερα από τη 15χρονη συνεργασία της με τον Ηλία Λιβάνη...


...και το ζεύγος κ.κ."Γιάννη και Μαρίνας Αλεξάνδρου" που τόσο μας έχει ταξιδέψει με τα ιστορικά του μυθιστορήματα.

.
Ο Ηλίας Λιβάνης, προσηνής και γελαστός οικοδεσπότης της βραδιάς, μίλησε με τον κόσμο και μοιράστηκε ένα ποτήρι κρασί.

Εμείς, από τον ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ, δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε στον Ηλία Λιβάνη καλό αγώνα και να είναι η πορεία του στην πολιτική εξίσου πετυχημένη και ωφέλιμη για την πατρίδα μας , όπως στάθηκε και στο χώρο του βιβλίου!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου