Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

Ο Κουραμπιές ΓΙΕΣ ΓΙΕΣ, Βάγια Αγνή

                                                                        Ο Κουραμπιές Γιες Γιες, Βάγια Αγνή

                                                      Είδος: Παιδικό Παραμύθι (ηλικίες 3- 7 ετών)

                                  Βαθμολογία 9,5/10


ISBN:978-960-605-293-4
Ημερομηνία έκδοσης:11/10/2017
Αριθμός σελίδων:40
Format:Hardback
Μέγεθος:24,5 x 24,
Ηλικίες:3+


Χριστούγεννα!!!Για τα παιδιά συνώνυμα της λάμψης των δώρων και των άφθονων γλυκισμάτων.Δίπλες , μελομακαρονα και φυσικά οι...ασπροφορεμένοι κουραμπιέδες κι άλλα ζαχαρωτά!!!
Τα ζαχαροπλαστεία γίνονται είναι ο μικρός παράδεισος των παιδιών.
Σε ένα διαφορετικό ταξίδι στον κόσμο αυτών των χριστουγεννιατικων γλυκών μας οδηγεί η Αγνή Βάγια  με ένα χαριτωμένο παραμύθι στο κλίμα των ημερών.
Ο ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΣ ΓΙΕΣ ΓΙΕΣ είναι ένα αξιολάτρευτο βιβλίο που απευθύνεται στους λιλιπούτειους αναγνώστες από 3 μέχρι 7 ετών.
Πρωταγωνιστής είναι ένας στρουμπουλός κουραμπιές με γελαστό προσωπάκι και φουσκωτά μαγουλα.Τα... προβλήματα ξεκινούν όταν ο πρωταγωνιστής μας προσπαθεί να εμπλουτίσει τον εαυτό του ώστε να γίνει πιο λαχταριστός κι ελκυστικός στη βιτρίνα του ζαχαροπλαστείου του.
Ενδίδει λοιπόν σε οποια φανταχτερή γαρνιτούρα του προτείνεται από τους γύρω του, χωρίς κριτικό διαχωρισμό, αλλά δεν καταφέρνει να αποκτήσει την ιδανική γεύση και μυρωδιά που θα τν κάνει ποθητό.

Μια νύχτα τα υπόλοιπα γλυκά του ζαχαροπλαστείου αναλαμβάνουν να τον βοηθήσουν...
Πρόκειται για ενα σίγουρα...γλυκό παραμύθι, το οποίο ακολουθεί το ανιμιστικό μοτίβο όπου προσωποποιούνται " με τρυφερό τρόπο άψυχα" αντικείμενα .Εδώ είναι διάφορα λαχταριστά και προσφιλή γλυκίσματα των εορτών που αποκτούν ανθρωπομορφικά χαρακτηριστικά, ενώ ο πρωταγωνιστής είναι ενας κουραμπιές με καλοπροαίρετο κι ενδοτικό χαρακτήρα, που προσπαθεί να ενδυθεί το πιο εκλυστικό του περίβλημα, ώστε να γινει επιθυμητός...Ο τίτλος εμπεριέχει ένα αγγλόφωνο λογοπαίγνιο από τη λέξη Yes φανερώνοντας την ανικανότητα του μικρού μας ήρωα να αντιστέκεται....

Ο "Κουραμπιές Γιες Γιες " συνιστά μια ανάλαφρη μεταφορική ιστορία, η οποια στον πυρήνα της φέρνει το κρίσιμο ζήτημα της αυτογνωσίας και της αποδοχής του εαυτού μας.
Η κατάκτηση του Εαυτού  συχνά αποτελεί κεντρικό και οδυνηρό διακύβευμα και για τους ενήλικες που αναγνωστικά έχουν την ευκαιριά να κάνουν ταξίδια αυτογνωσίας σε βιβλία αυτοβοήθειας.Η ανακάλυψη του εαυτού και του είναι εξάλλου αποτελεί διαχρονική έμπνευση, έχοντας αναδείξει κορυφαία έργα όπως το "Φάντασμα της Όπερας", ο "Σωσίας" του Ντοστογιέφσκι και το "Άρωμα" του Ζίσκιντ.
Συναρπαστικό όσο και χρήσιμο να συναντάς τέτοιον προβληματισμό σε μια πρώιμη και παιγνιδιώδη μορφή, μέσα σε ένα παραμύθι για νηπιακής βαθμιδας αναγνώστες.
Στη διαδρομή του πραμαυθιού αυτού ο... παράξενος πρωταγωνιστής μας ανακαλύπτει την αξία της ατομικής αλήθειαςκαι , τη σημασία της απλότητας.
Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει κι η παρουσία των φίλων στη ζωή μας.
Το άλλο σπουδαίο μήνυμα του παραμυθιού είναι η ικανότητα να αρθρώνουμε τα κρίσιμα " ΟΧΙ" στους πειρασμούς, που μας περιτριγυρίζουν.Μπορεί κανείς να φανταστεί πόσο σημαντικό είναι να θωρακίζουμε από νωρίς τα παιδιά με το χάρισμα της Διάκρισης αλλά και την εμπιστοσύνη εκείνη που θα τους επιτρέπει να λενε όχι όταν κρίνουν τα ίδια σε οσα προτείνουν οι παρέες κ διάφορες σειρηνες στη  πολύπλοκη νεανική πραγματικότητα.
Ο αξιολάτρευτος " Κουραμπιές Γιες Γιες", λοιπόν, δίνει ενα απολαυστικό έναυσμα στους γονείς να διαπραγματευτούν ανάλαφρα με τα παιδάκια τους όλα αυτα τα σημαντικα θέματα τα τοσο κρίσιμά για την ψυχική ανάπτυξη των παιδιών και την υγιή έντξή τους στις παρέες και κατ' επέκταση στο κοινωνικό σύνολο 
Ένα υπέροχο παραμύθι είναι ο "Κουραμπιές Γιες Γιες", ιδανικό δώρο για μικρά παιδιά τις ημέρες των Χριστουγέννων που σίγουρα θα...σας ανοίξει την όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου