Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

ΧΡΥΣΗΙΔΑ ΔΗΜΟΥΛΙΔΟΥ, Οι Δαίμονες Δεν Έχουν Όνομα

                                 Οι Δαίμονες Δεν Έχουν Όνομα, Χρυσηίδα Δημουλίδου,
                                           Είδος:Κοινωνικό Θρίλερ
                                           Βαθμολογία: 10/10
                                   

Η πολυσυζητημένη κ δημοφιλής συγγραφέας, Χρυσηίδα Δημουλίδου, συγκλόνισε πριν δυο χρόνια το κοινό της με το τολμηρό της κοινωνικό μυθιστόρημα,το Κελάρι Της Ντροπής!
            Φέτος επανέρχεται με ένα ακόμη αστυνομικής χροιάς βιβλίο που θα ταράξει σίγουρα τα νερά, ενώ ίσως δεν αποδειχθεί υπερβολή αν μιλήσουμε για Το Βιβλίο της Χρονιάς αάμεσα στα γνωστά best seller της χρονιάς!
"Οι Δαίμονες Δεν έχουν Όνομα", από τις εκδόσεις Ψυχογιός

ΠΕΡΙΛΗΨΗ 
Ο φιλήσυχος και πράος Θανάσης Βεργής απολαμβάνει μια όμορφη οικογενειακή ζωή στο γραφικό χωριό του, πλαισιωμένος από την αγαπημένη του γυναίκα ,τη Μάντω, φίλους- πρόσωπα αγνά και συντρόφους στις καθημερινές χαρές και λύπες.
Σημείο αναφοράς όλων ο καφενές του καλόκαρδου Γιώργη, με σύντροφο καθημερινό τον σιωπηλό παραγιό ,Λόλιο με τα εύγλωττα μάτια...
Η ζωή κυλά με τους μόχθους, τα πάθη και τις ελπίδες της κάτω από το βλέμμα του σοφού ποταμού.
Τον Μάη του 1972 η απλή καθημερινότητα του Θανάση ανατρέπεται, καθώς η μονάκριβη θυγατέρα του, η πονετική Δροσιά, χάνεται στα νερά του ποταμού και το μόνο που του απομένει από αυτήν είναι η ζακετούλα της...
Έναν περίπου χρόνο αργότερα , ένα ακόμη κορίτσι από παρακείμενο χωρίο εξαφανίζεται μυστηριωδώς-κι η φήμες μιλούν για απαγωγή από έρωτα.
Λίγους μήνες μετά , ένα ακόμη κορίτσι από το χωριό του Θανάση θα χαθεί την ημέρα των γενεθλίων του-με την Χωροφυλακή ανίκανη να δώσει απαντήσεις στο μυστήριο των τριών εξαφανίσεων...
20 χρόνια αργότερα μετά τον χαμό της Δροσιάς, ένα ακόμη δεκατετράχρονο κοριτσάκι βρίσκεται πνιγμένο στον ποταμό και αυτός ο πνιγμός ανοίγει ξανά τους τρεις ξεχασμένους φακέλους και οι δαίμονες ξυπνούν αυτή τη φορά ως αιμοδιψείς τιμωροί, απαιτώντας την αλήθεια που μόνο ένας ξέρει.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Η Χρυσηίδα Δημουλίδου αυτή τη φορά πλέκει ένα δυναμικό αστυνομικό μυστήριο και μας χαρίζει ένα ατόφιο κοινωνικό θρίλερ, που "τα...έχει όλα " και κόβει την ανάσα του αναγνώστη, από την πρώτη ως την τελευταία του σελίδα.Ένα βιβλίο που δύσκολα θα ξεχάσετε όσο ζείτε!

Με τη γνώριμη μεστή και ξεκούραστη γραφή της στην πιο ώριμη εκδοχή της, χωρίς καλολογικά στοιχεία και με αβίαστη ροή, η συγγραφέας ,χαρτογραφεί με περισσή παραστατικότητα το σκηνικό του δράματος:
          Πρόκειται για ένα τυπικό, γραφικό χωριό της Βόρειας Ελλάδας με μια φύση μαγευτική να το στολίζει- κι αδιαμφισβήτητο "άρχοντα" της περιοχής το φυσικό στοιχείο που δεσπόζει:
Τον επιβλητικό ποταμό- ζωοδότη αλλά και τόπο μυστηριακό για τη λαϊκή συνείδηση, που η Χρυσιήδα ξέρει να αφουγκράζεται καλά, μεταδίδοντας όλους τους αρχέγονους φόβους ,τις δοξασίες ,το θρησκευτικό αίσθημα και τους κοινωνικούς κώδικες.
Γύρω από αυτό το τοπίο ξεδιπλώνεται ένα πλήθος χαρακτήρων.
Όλα τα πρόσωπα- οι καλοί και οι φαύλοι, οι απλοικοί και οι "σοφότεροι"- είναι άρτια ιχνηλατημένα και σκιαγραφούνται πλήρως οι διαθέσεις τους αλλά και οι δεσμοί ανάμεσά τους, πράγμα που επιτείνει τη συναισθηματική εμπλοκή του αναγνώστη στα πάθη, τις χαρές τους και τις αγωνίες τους.
     Αδύνατον να μη θαυμάσεις τον Θανάση, να μη γοητευτείς απο τον Θοδωρή, να μη συγκινηθείς από τη γλυκιά Μάντω να μη θρηνήσεις τη συμπονετική μικρή Δροσιά .
Πάνω από όλα ,αδύνατον να μη χαράξει την καρδιά σου "εκείνος", η πιο τραγική κι ευρηματική φιγούρα όλου του βιβλίου, μια ύπαρξη σαν αερικό που συμβολίζει την από νωρίς λαβωμένη παιδικότητα και συμπυκνώνει το βουβό "κατηγορώ" των αθώων...

Κάθε χαρακτήρας αλησμόνητος, μια πολύτιμη ψηφίδα σε ένα παζλ καλοστημένο και τραγικό, που ζητά τη λύση στις τελευταίες του σελίδες.
Η ανθρωπιά ,οι οικογενειακοί δεσμοί αλλά και η φιλία προβάλλουν σε όλο τους το μεγαλείο ,χωρίς να απουσιάζει ο έρωτας και τα μυστικά του χθες.Έρωτας σε πολλαπλές μεταμορφώσεις- από την πιο ανυποψίαστη, πλατωνική εκδοχή του, μέχρι το γλυκό αγκάλιασμα της συντροφικότητας και την πλέον νοσηρή του πλευρά. 
Έρωτας πανταχού παρών.Έρωτας όμως στη σκιά του θανάτου που ανεξήγητα ζώνει τους ήρωες

           
Στην  ιστορία της Δημουλίδου εκείνο που κυριαρχεί δεν είναι το ερώτημα Ποιος.
Ίσως οι πολύ εξοικειωμένοι με την αστυνομική λογοτεχνία υποψιαστούν τον ένοχο- πολύ νωρίτερα από την αποκάλυψή του.
       Αυτό δεν έχει καμία σημασία, διοτί εκείνο που συνταράσσει την ψυχή του αναγνώστη είναι ο τρόπος και η αιτία.Μια αιτία απόλυτα αληθινή και υπαρκτή στο κοινωνικό γίγνεσθαι με τη ζωή να γίνεται ο πιο ζοφερός συγγραφέας πολλές φορες...
Η ίδια η Χρυσηίδα Δημουλίδου είχε προδιαγράψει τις προϋποθέσεις ενός καλού αστυνομικού βιβλίου και κατόρθωσε να μείνει πιστή σε αρκετές από αυτές,διατηρώντας σε ισόποσες διαστάσεις την αγωνία ,την οδύνη και την τρυφερότητα, χειριζόμενη άψογα την εναλλαγή ανάμεσα στις κορυφώσεις και τις υφέσεις.
          Ακόμη και τις απαραίτητες επαναλήψεις, όπου συνδέει τα κομμάτια που έλειπαν από τη λύση του μυστηρίου, η Δημουλίδου κατορθώνει εδώ να τις εντάξει ακόμη πιο επιδέξια και σε πιο περιορισμένη κλίμακα από όσο στο προηγούμενο έργο της, το Κελάρι της Ντροπής .(το οποίο με τους Δαίμονες έχει ξεπεράσει). 
Το βιβλίο προσέγγιζε υφολογικά το ΚΕΛΑΡΙ, καθως κ σε κάτι ακόμη που δε θέλω να το αναφέρω,ωστόσο οι ΔΑΙΜΟΝΕΣ επεκτάθηκαν σε άλλα μονοπάτια και τελειοποίησαν τον "σπόρο" που άφησε το "Κελαρι" ως παρακαταθήκη της συγγραφέως.
Εγώ θα το αντιμετώπιζα περισσότερο ως μια δυνατή κοινωνική ιστορία με στοιχεία θρίλερ!!!!Κ οντως μάντευες υπερβολικά νωρίς τον ένοχο, αλλά δεν εχει κ τόσο σημασία άλλα δε σου μείωνει την ανία κ τη δύναμη των συναισθηματων!
Το μεταφυσικό στοιχείο,που έχει αναφερθεί από πολλούς, όντως ενυπάρχει ώστε να επιτείνει την υποβλητικότητα των στιγμών και να προσδώσει ατμοσφαιρικότητα χωρίς επουδενί να εγκλωβίζει την ιστορία ή να ενοχλεί. Νομίζω ότι η έκταση που του δόθηκε πιο πολύ αποτύπωσε τις διαθέσεις κ τις συγκρούσεις των ηρώων κ οχι το ίδιο το μεταφυσικό στοιχείο καθεαυτο..

Η συγγραφέας τελικά, κατορθώνει να αφοπλίσει και τον πλέον απαιτητικό αναγνώστη σκηνοθετώντας ένα γοτθικού τύπου κρεσέντο φρίκης -αδιανόητο στην κοινή λογική, φέρνοντας στο προσκήνιο τον πολλαπλώς πάσχοντα άνθρωπο. 
Γιατί ο ανθρώπινος πόνος,το "πάθος της ψυχής", είναι ο δυνάστης όλων, εκείνος που συμπλέκει αξεδιάλυτα τις έννοιες θύτης και θύμα.

Η Χρυσηίδα Δημουλίδου κατορθώνει σαν καλός ανατόμος της ψυχής  να ακολουθήσει τις ερεβώδεις διαδρομές της διαστροφής του ένοχου προσώπου και να αναδείξει μέσα από αυτό μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές μάστιγες, ένα μείζον κοινωνικό θέμα!
Είναι αξιεπαινη η επιστημόνικότητα  και η ψυχραιμία με την οποία η συγγραφέας προσεγγίζει αυτό το κρίσιμο -όσο και οδυνηρό- για όλες τις κοινωνίες ζήτημα, χωρίς να καταφύγει σε αφορισμούς ή εκλογικεύσεις.

Η αριστοτελικού τύπου κάθαρση, κομίζει αίσθηση δικαίου χωρίς ρεβανσισμούς αναδεικνύοντας, για άλλη μια φορά, το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής και συνδιαλέγεται την ατμοσφαιρικότητα και την κατάνυξη της αρχαιοελληνικής μας παράδοσης.

Ένα αρμονικό όσο και δυναμικό σύνολο λοιπόν -που προχωρά πέρα από το επίπεδο του "καλού μυθιστορήματος". 
Ένα έργο τολμηρό που με παρρησία κι ευσυνειδησία αναμετράται με ζητήματα ταμπού που η κοινωνία αντι να αντιμετωπίσει, εθελοτυφλέι απεναντί τους.
         Η Χρυσηίδα Δημουλίδου με τους "Δαίμονες",λοιπόν, "ψυχ-αγωγεί" και προσφέρει ένα εξαίσιο αστυνομικό θρίλερ κοινωνικών προεκτάσεων, το οποίο διατηρεί τον παιδευτικό ρόλο που η λογοτεχνία πρέπει να υπηρετεί-αφυπνίζοντας σαν οίστρος σωκρατικός την κοινωνία μας.

                                                      Έλλη Δέδε

Ανακαλύψτε επίσης στη σελίδα μας:

Το Κελάρι Της Ντροπής

Η Γυναίκα Της Σοφίτας,

   


ΝΙΚΗΤΗΡΙΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016
,το νουμερο 61!!!!
IMic Hilton 

 Συμφωνα με την κληρωση  και την τυχαια επιλογη απο το μελος ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΗΝ  ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK 

                                            

126 σχόλια:

  1. Εεεμ, μόλις τελείωσα να γράφω το δικό μου post για αυτό το βιβλίο που θα αναρτηθεί σε λίγες μέρες και μακάρι να μπορούσα να εκφράσω κι εγώ τις σκέψεις μου με την ίδια ευγλωτία. Αυτό που μου έκανε περισσότερο εντύπωση εμένα προσωπικά ήταν η ανοχή που έδειξε όσον αφορά τον ένοχο, που δεν τον αθωώνει, αλλά ταυτόχρονα βοηθά τον αναγνώστη να τον κατανοήσει. Θεωρώ πως ένα τόσο ταμπού θέμα δύσκολα βλέπεις ανθρώπουςνα το προσεγγίζουν από αυτήν την οπτική γωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΝΟΡΑ!Ευχαριστω πολυ πολυ που διαβασες με τοσο ενδιαφερον το αρθρο μου.Ευχαριστω πολυ και για τα καλα σου λογια.Βασικα δε χρειαζεται "καμια ιδια ευγλωττια"-καθενας ειανι μοναδικος κ εχει να δωσει τη δικη του εκδοχη.
      Πολυ ενδιαφερουσα η επισημανση σου-εχεις απολυτυο δικιο...Η αληθεια ειναι οτι απεφυγα καθε αναφορα κ υπαινιγμο μην τυχον φωτογραφηθει το παραμικρο.Ειμαι σιγουρη θα εχεις ναπεις πολυ ενδιαφεροντα πραγματα για το βιβλιο αφου σου αρεσε τοσο κ θα περιμενω με ενδιαφερον.

      Διαγραφή
  2. Ευχαριστούμε πολύ!!!!!!!!! Λατρεύω τα βιβλία της Δημουλίδου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία να κερδίσω ένα τόσο αξιόλογο βιβλίο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φανταστικο κείμενο!Ενα βιβλιο που θέλω και έχω την αγωνία και την περιέργεια να διαβασω!Ευχαριστουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πολυ για το τοσο τιμητικο σχολιο κ τη συμμετοχη!κλαη επιτυχια(Αληθεια,με ποιο ονομα ειστε μελος στο BLOG-πανω δεξια που λεει Μελη-Αναγνωστες)

      Διαγραφή
  5. Δημήτρης Κόπανος ευχαριστούμε πολύ (όνομα μέλους ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΠΑΝΟΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ευχαριστούμε για την ευκαιρία!!!!
    Ρεα Κοκκαλη
    https://www.facebook.com/rea.kokkali

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πολύ ενδιαφερον βιβλιο
    ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ευχαριστούμε πολύ...έχω ακούσει τόσα και θέλω να το διαβασω οπωσδήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειστε μελος του blog?Δυστυχως δεν μπορω να βρω κ να ενταξω το ονομα σας

      Διαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σας ευχαριστουμε πολυ Stella Ag

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μου αρεσουν τα βιβλια της. Ευχομαι καλοταξιδα οπως κι ολα τα βιβλια .... περισσοτεροι σναγνωστες. δε ξερω αν καταφερα να γινω μελος του μπλοκ. το παλεψα. Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θελετε να μου δωσετε ενα ονοπμα;;;Δεν ειναι δυσκολο να γινετε μελος...Πατε εκει που λεει ΜΕΛΗ- ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ κ πατατε το κουτακι που γραφει "Γινετε Μελος Αυτου του Ιστοτοπου"...Θα σας βγαλει νομιζσω ενα παραθυρο για να συνδεθειτε με το e mail σας...Κ μετα αποθηκευση

      Διαγραφή
  12. Τέλειο !!!! Σας ευχαριστούμε πολύ <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τέλειο!!! Σου κεντρίζει το ενδιαφέρον!!! Ευχαριστούμε πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ευχαριστούμε πολύ!!! Μακάρι να το κερδίσω!!! Σε 2 μέρες είναι και η γιορτή μου!!! χιχιχι!!! Και πάλι καλή επιτυχία σε όλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αναλυτικοτατη κριτικη,με παροτρυνει να διαβασω Δημουλιδου,την οποια δεν εχω διαβασει ακομη και δεν εχω αποψη. Ευχαριστουμε για την προσφορα.(Αικατερινη Ραπτη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σας ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας δίνετε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ευχαριστούμε πολύ!!! Rania Koutsiarida

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σας ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία. Μακάρι να είμαι για πρώτη φορά τυχερή! Καλή επιτυχία σε όλους και καλοδιάβαστο σε όποιον το κερδίσει! Συνεχίστε έτσι! Τέλειο και το blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ευχαριστούμε πολύ!! :) ΧΑΙΔΩ ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σας ευχαριστουμε πολυ για την ευκαιρια!!!!!!Μακαρι να ειμαι τυχερη!!!!!! nadia16979

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μαρία Κόντου. Καλησπέρα κι από μένα! Ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία! Είναι αγαπημένη μου συγγραφέας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ηθελα πολυ να το διαβασω διαβαζοντας ομως το παραπανω αρθρο σας ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΩ!!!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σας ευχαριστω πολυ για την ευκαιρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. θα ηθελα να το κερδισω για να το χαρισω στη γυναικα μου που της αρεσει το διαβασμα ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ευχαριστουμε πολυ για την ευκαιρια να το αποκτησουμε!!!
    Θελω πολυ να το διαβασω!!!
    Ντινα Κυργιακου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ευχαριστούμε πολύ!! Αγαπάμε τα βιβλία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ευχαριστούμε πολύ για το όμορφο δώρο του blog σας!!! Δημήτριος Ντούρλιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ευχαριστουμεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ευχαριστούμε πολύ Μακάρι να το κερδίσω... Λεφτά γιοκ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΕΛΕΝΗ ΧΑΜΗΛΑΚΗ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΜΑΚΑΡΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Θέλω πολύ να το διαβάσω. Μου κέντρισε το ενδιαφέρον.... (Μηνιώτη Κωνσταντίνα -Minioti Konstantina)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. πολύ ωραία παρουσίαση!!!θα ήθελα πολύ να το διαβασω!ευχαριστούμε πολύ!!!Γεωργοπούλου Μυρσίνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ευχαριστουμε πολυ!!! Μαρια Σιαραπλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλημέρα σας...εξαιρετική η ανάλυση που κάνατε για το βιβλίο ττης Κας Δημουλίδου ....πριν ααπο λίγο καιρό άκουσα και την ίδια σε τηλεοπτική εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη να μιλάει για αυτό το βιβλίο της .....και θα ήθελα πολύ να το διαβάσω......!!!!!! Γι'αυτό σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μας δίνεται....!!!! Τριφυλλη Αναστασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Eυχαριστούμε πολύ!!!! Θα ήθελα πολύ να το διαβάσω!!! Αντωνία Καλαιτζή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ με το οποιο ειστε ΜΕΛΗ ΣΤΟ BLOG EΔΩ για να με διευκολυνετε
    γιατι, ΑΝ δεν εντοπιζω το ονομα σας στη λίστα των μελων ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΩ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Φαίνεται ενδιαφέρον.
    Ονομα μέλους: FOTIS PLIACHAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ωραίο βιβλίο.
    Όνομα μέλους = Sertan Fasli
    Ευχαριστούμε πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ευχαριστουμε πολυ για το υπεροχο δωρο♥♥Ξανθουλα Κεσιδου (ονομα μελους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ευχαριστουμε για την ευκαιρια!Nana Houli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΥΠΕΡΟΧΟ ΔΩΡΟ!!!!! Σας ευχαριστούμε πολύ!!!!!!
    Όνομα μέλους! ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΚΟΥΤΖΟΥΡΕΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ευχαριστούμε για το ωραίο βιβλίο (όνομα μέλους evdokiakal, f/b: Evi Swan)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ευχαριστουμε πολυ που μας δινετε αυτην την ευκαιρια. Φαινετε υπεροχο βιβλιο καλοδιαβαστο σε οποιον το κερδισει!!!

    miri71am

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ευχαριστούμε πολύ! Φαλιά Μανιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Χαρά Τασιοπούλου. Ελπίζω να είναι όλα σωστά, και καλή επιτυχία σε όλους μας ��

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για το διαγωνισμό.... Καλή επιτυχία!
    Έχω ακούσει τα καλύτερα για αυτό το βιβλίο και θα ήθελα πολύ να το διαβάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ποσο θα ηθελα να το κερδισω και να μου δοθει ετσι η ευκαιρια να το διαβασω δεν λεγετε.....Σας ευχαριστουμε πολυ για αυτο το Υπεροχο βιβλίο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ευχαριστούμε! Καλοτάξιδο εύχομαι! ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Δεν έχει τύχει να διαβάσω βιβλίο της συγκεκριμένης συγγραφέα οπότε θα ήθελα να δοκιμάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Σας ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία.... Έχω δει το σχετικό βιντεάκι από τις εκδόσεις Ψυχογιός και έχω διαβάσει και την περίληψη και πραγματικά μου έχει κινήσει το ενδιαφέρον. Ελπίζω να το κερδίσω... Καλοτάξιδο να είναι. Το ονοματεπώνυμό μου είναι το Κατιάννα Κουή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Μου κέντρισες ακόμα περισσότερο την περιεργεια να το διαβάσω. Μαρία Νάκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. θα ήθελα πολύ να το διαβάσω..
    gfc:Maria Tsagali

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για το διαγωνισμό. gfc:Tasos Tsagkalis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ευχαριστουμε πολύ!! GFC: Νίκη Σαρρή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ευχαριστούμε για το δώρο!!!!!!!!!!
    Argiro Lekka

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Θα ηθελα παρα πολυ να το διαβασω!
    GFC : Imic Hilton

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΣΤΕΙΕΥΕΣΑΙ;;;;Ειχες κληρωθει τον ΙΟΥΛΙΟ,το εγραψα παντου,εκανα ειδικη δημοσιευση σε ψαχναμε παντου 2ΜΗΝΕΣ κ ησουν αφαντος.ΔΕΣ ΤΟ ΠΟΣΤ ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ
      Γι αυτο η συμμετοχη σου κριθηκε ακυρη μολις σημερα IMIC ΜΟΥ !ΓΙΑΤΙΙΙΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;!!!!!!!
      Το μονο που μποπρω να κανω ειναι να συμπεριλαβω το ονομα σου στη λιστα!!!!!!!

      Διαγραφή
  57. ευχαριστουμε για την ευκαιρία!όνομα μέλους ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΛΙΕΡΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ευχαριστούμε πολύ, καλή επιτυχία! Γιώργος Κανελλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. σας ευχαριστουμε πολυ Στελλα Αγουλα (Stella Ag)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Αργησα αλλα ηρθα και εγω στην παρεα σας..Καλη μας επιτυχιααααα!!! Ευαγγελία Κυργιάκου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Teleio......euxaristoume para polu,euxome na eimai tuxeri....
    Euaggelos-eleutheria Sotiriou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ευχαριστουμε πολυ! Ξενια Δασκαλακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Θέλω πολυ να το διαβάσω!!
    Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΗΔΗ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΗ ΣΧΟ0ΛΙΑΖΕΤΕ ΞΑΝΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία και καλή επιτυχία σε όλους μας!
    Rena Alexopoulou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. ευχαριστουμε πολυ για την ευκαιρια να συμετεχουμε στην κληρωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Ευχαριστουμε ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΤΙΒΕΡΗ το όνομα παρακολούθησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Σας ευχαριστούμε πολύ!!!! Ρίτσα Δελήπαλτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ευχαριστουμεεε... Καλη επιτυχιαα
    Eva Antoniou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Ευχαριστουμε πολυ για το υπεροχο δωρο!!!!!Ονομα Μελους Ξανθουλα Κεσιδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Ευχαριστούμε πολύ!!! Καλή επιτυχία σε όλους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Ευχαριστούμε τα μάλα για το καταπληκτικό διαγωνισμό σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Καλησπερα στην παρεα σας. Πολυ ωραιο το βιβλιο που θα κερδισει ο τυχερος. Ελπιζω να ειμαι αυτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Δεν έτυχε να διαβάσω Δημουλίδου μέχρι στιγμής και το συγκεκριμένο βιβλίο φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον,καλή επιτυχία σε όλους κ ευχαριστούμε για τις υπέροχες κριτικές σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Καλησπέρα! Σας ευχαριστούμε πολύ (Αltera Pars)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Ευχαριστούμε πολύ!! Το όνομα μέλους μου είναι Anna D.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Ευχαριστουμε παρα πολυ για το τελειο δωρο!! Όνομα: Eirini Gia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Μακάρι να είμαι τυχερή..είναι από τις αγαπημένες μου συγγραφείς και ο υπέροχος τρόπος ανάλυσης ενός βιβλίου που ήδη σκόπευα να διαβάσω με κάνει ν´ ανυπομονώ ακόμα περισσότερο μέχρι να το κάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dhmhtra ola αψογα ευχαριστω για τη συμμετοχη , το ονομα σου συμπεριληφθη στη λιστα ηδη

      Διαγραφή
  79. Μακάρι να το κερδίσω!!!Ευχαριστούμε για την ευκαιρία!!!Ελισάβετ Κόλλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειστε μελος ΕΔΩ ΣΤΟ blog???με ποιο ονομα?(ΔΕΞΙΑ ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ)

      Διαγραφή
  80. Ευχαριστώ πολύ για την δυνατότητα να αποκτήσω το βιβλιο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Σωτηροπουλου Αθηνα σας ευχαριστουμε πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή