Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Παγκόσμια Ημέρα ΦΙΛΙΑΣ: 20 Βιβλία& 6 Τραγούδια

Το άρθρο αφιερώνεται στις φίλες καρδιάς
ΑναστασίαΚ, Μαρία Ζ. Κων Α.&Ζέτα Κ.
γιατί ενσαρκώνουν εξαίσια το ιδανικό της Φιλίας , ομορφαίνοντας τη ζωή μου

Η 30η  Ιουλίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας
κι όσο κι αν της αξίζει να εορταζεται κάθε μέρα, η συγκεκριμένη ημερομηνία δίνει μια ιδανική ευκαιρία να σταθούμε και να εστιάσουμε στο δώρο της Φιλίας, αναγνωρίζοντας την αποφασιστική συμβολή της στη ζωή και την ηθική ανάπτυξή μας.
          Φιλία.Η πρώτη σχέση που ένα άτομο συνάπτει αυτοβουλώς κι εξω από το οικογενειακό κύκλο που του κληροδοτεί η μοίρα.
Δεν είναι τυχαίο πως λένε ότι ...
..."Φίλοι είναι τα αδέλφια που επιλέγουμε."
Ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην οικογένεια και τον απειλητικό " έξω κόσμο".
Ο φιλόσοφος  ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ για να τονίσει την ιερότητα και την απόλυτο δεσμό 2 φίλων όρισε πιο βαθυστόχαστα οτι 
Φιλία είναι ο χωρισμός μιας ψυχής σε δυο σώματα
ενώ ο πιο ηδυπαθής, συγγραφέας  Oscar Wilde όριζε πως 
"Φιλία είναι ο έρωτας χωρίς τα φτερά του."
           Η ΦΙΛΙΑ αντιβαίνει εμπόδια, ρατσιστικές προκαταλήψεις, Κυρίως όμως καταρρίπτει τον εγωισμό κι αποτελεί την αγνότερη μορφή αγάπης, αφού σε αυτήν δεν παρεμβάλλεται καμια φυσική αναγκαιότητα, ορμή ή ένστικτο , όπως στις σχέσεις γονέα- παιδιού ή στα ερωτικά πάθη.

Η αρχαιοελληνική παράδοση αναγνώρισε το μεγαλείο της φιλίας συνοψίζοντας το στην καταπληκτική ιστορία του Δάμωνα και του Φιντία, που με τη φιλία τους μαλάκωσαν ως και την καρδιά του τυράννου των Συρακουσσών , του Διονύσιου.
Στη χριστιανική παράδοση αρχέτυπο φιλίας έχουμε τους Αποστόλους Φίλιππο και Ναθαναήλ, αλλα και τους δυο εκ των 3 Ιεραρχων, τον Μεγα Βασίλειο και τον Γρηγόριο τον Θεολόγο.

Για να τιμήσουμε την ξεχωριστή αυτή μέρα στον ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ συγκεντρώσαμε 20 Βιβλία και 6 τραγούδια που εξυμνούν με τον μοναδικό τους τρόπο τη ΦΙΛΙΑ.

ΛΙΣΤΑ ΒΙΒΛΙΩΝ που αναδεικνύουν τη ΦΙΛΙΑ,

ΞΑΝΑΒΡΗΚΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ, Φρεντ Ούλμαν 

Το βιβλίο αφηγείται το χρόνικο μιας φιλίας στη προπολεμική Γερμανία των ναζί, ανάμεσα στον γιο μιας αριστοκρατικής οικογένειας κι έναν Εβραίο μικροαστό.
Με φόντο το φθινοπωρινό τοπίο της Βαυαρίας του 1933 και την ολέθρια σαγήνη του βραχύσωμου Αυστριακού με το μουστάκι, ο Κόνραντιν φον Χόχενφελς και ο Εβραίος  αφηγητής χτίζουν λιθαράκι -λιθαράκι μια κρυφή φιλία από αυτές που σφραγίζουν ολόκληρη τη ζωή.

Μια εφηβική φιλία που αντιμάχεται το κοινωνικό χάσμα αλλά και τις αναδυομένες ρατσιστικές διακρίσεις σε βάρος των Εβραίων πολιτών για να κορυφωθεί συγκλονιστικά μερικά χρόνια αργότερα.
Ατμοσφαιρικό συγκινητικό και καθηλωτικό .Ένα βιβλίο που μπορεί να αγγίξει εφήβους και ενήλικες.


Το ΑΓΟΡΙ ΜΕ ΤΗ ΡΙΓΕ ΠΙΤΖΑΜΑ 

Δε χρειάζεται συστάσεις το διαμαντάκι του Τζον Μπόυν που πραγματεύεται τη φιλία ενός μικρού εβραιόπουλου, αιχμαλωτισμένου στο Άουσβιτς και του 8χρονου γιου του Γερμανού διοικητή.
Το φαινομενικά παιδικό αυτό βιβλίο έχει αναχθεί σε αντιπολεμικό ύμνο κι ένα προσκύνημα στη φιλία και την παιδική αθωότητα κόντρα στα πολυβόλα και το μίσος.
Περισσότερα για το αριστούργημα αυτό, εδώ


ΧΑΡΤΑΕΤΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Δύο φίλοι από την Καμπούλ του Αφγανιστάν , ο Αμίρ κι ο υπηρέτης του ο Χασάν, απολαμβάνουν τις τελευταίες μέρες της ειρήνης στο Αφγανιστάν με τα ιδιότυπα έθιμα, μέχρι να τους χωρίσει η εισβολή των Σοβιετικών και η αναγκαστική μετανάστευση στην Αμερική.
Ποτέ όμως δε θα πάψουν να αναζητούν ο ένας ρον άλλον, ώσπου...
Διαβάστε ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΙΜΑΡΕΤ, Γιάννης Καλπούζος 

Το κλασσικό πλέον βίβλίο του Γιάννη Καλπόυζου έχει ως θεματικό του πυρήνα της φιλία ανάμεσα στον Έλληνα Λιόντο και τον Τούρκο Νετζίπ  παραμονές προσάρτησης της Άρτας στην Ελλάδα...
Κάθε Έλληνας πρέπει να έχει στη βιβλιοθήκη του το "Ιμαρέτ" που κατατάσσεται στο πάνθεον της Συγχρονης Πεζογραφίας μας.
Διαβάστε ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΔΩ


ΛΟΥΙΖΑ ΚΑΙ ΛΟΤΗ, Έριχ Κέστνερ
Ενα απο τα πιο κλασικα παιδικα και οχι μονο μυθιστορηματα        Η τρυφερή ιστορία δυο 8χρονων κοριτσιών που συναντιούνται σε μια κατασκήνωση ενός θερέτρου της Αυστρίας.
 Η εκπληκτική τους ομοιότητα ενώνει
 τη Λότη Κόρνερ κόρη μιας υπαλλήλου από το Μόναχο
 και τη Λουίζα Πάλφυ , κόρη μουσικού από τη Βιέννη, 
 με μια μοναδική φιλία, φέρνοντας στην επιφάνεια ένα εκπλήκτικό μυστικό, που ανατρέπει τις ζωές του για πάντα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ


Κόκκινη Μεταξωτή Κορδέλα

Δυο νεαρές Εβραίες, η πρακτική Έλλα από την Πολωνία κι η ονειροπόλα  Ρόουζ από τη Γαλλία,  γνωρίζονται στο ραφείο του Άουσβιτς και αντιπαρατάσσουν τη φιλία τους και τη λαχτάρα για ζωή κόντρα στα πολυβόλα και τη θηριωδία των Γερμανών. Δίπλα τους η ιδιόρρυθμη νεαρή Γερμανίδα φρουρός και η μητέρα της Έλλα.
Μια συγκινητικη κοριτσίστικη φιλία πίσω από το συρματοπλεγμα σε ένα εφηβικό ανάγνωσμα που δύσκολα ξεχνά κανείς...
Διαβάστε ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΜΑΞ, Σάρα Κοέν Σκάλι
Η φιλία ανάμεσα σε ένα παιδί που γεννήθηκε από το γερμανικό πρόγραμμα Ευγονικής και σε έναν νεαρό Πολωνό αντιστασιακό τις μέρες της γερμανικής κατοχής στην Πολωνία.
Από τα πιο πρωτότυπα και δυνατά βιβλία για τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.
Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΜΜΕΝΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΑΛΛΙΑ, Κώστας Μουρσελλας
Σε αυτό το πορτρέτο για την Ελλάδα της Μεταπολίτευσης δεσπόζει ο σπινθηροβόλος Λούης , που με τον λαικό αυθορμητισμό του Θεάτρου Σκιών στέκεται στον αντίποδα του συνεσταλμένου πρωταγωνιστή συγγραφεα , διδάσκοντάς του να καταφάσκει τη ζωή και τα πάθη της.

Ο,ΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ, Γιάννης Καλπόυζος

Παρεμφερές μοτίβο ακολουθουν οι φίλοι Θέμης και λαικός θυμόσοφος Άνδης, σε μια κοινωνική ιστορία με απροσδόκητες πινελιές μαύρης κωμωδίας και υπόγειους συμβολισμούς.
Μια αντιστοίχως συμπληρωματική φιλία ξετυλίγεται και στο "Άγιοι και Δαίμονες Εις την Πόλιν" με τον αγγελόμορφο Ανθιά να κερδίζει τις εντυπώσεις, ενόσω επιβιώνει ακροβατώντας ανάμεσα στον επικούρειο ηδονισμό και τη λαική σοφία στην τουρκοκρατούμενη Κωνσταντινούπολη



Η Τετραλογία της Νάπολης( Έλενα Φερράντε)

1. Η Υπεροχη φίλη μου
2. Η ιστορία ενός ονόματος
3.Αυτοί που φεύγουν κι αυτοί που μένουν
4.Η ιστορία του χαμένου παιδιού
Δε θα μπορούσαν να λείπουν από τη λίστα των βιβλίων για τη φιλία η Λίλα Τσερούλλο και η Έλενα Γκρέκο,  οι δυο φίλες που μεγάλωσαν στη σκιά του Βεζούβιου, στη μεταπολεμική Ιταλία...


ΒΑΛΣ ΜΕ 12 ΘΕΟΥΣ, Λένα Μαντά
Ένα γρήγορο κοινωνικό μυθιστόρημα που υμνεί τη φιλία με αφορμή τέσσερα ετερόκλητα πρόσωπα που εμπλέκονται σε ένα τροχαίο ατύχημα 
Η εύθραυστη Ναταλία, ο ακέραιος Κωστής, η κακομαθημένη Μαρίνα και η δυναμική Ελπίδα θα πορευτούν μαζί σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας, ενωμένοι μέχρι το τέλος(;)



Οι 3 Άσσοι, Λένα Μαντά

Το ωριμότερο και πιο δυνατό βιβλίο της Λένας Μαντά είναι ιστορία τριών ανδρών που - από σύμπτωση- γεννήθηκαν πρώτη του μηνός.
Του Μάριου, του Αρσένη και του Δούκα, που συναντήθηκαν στα 10 τους χρόνια σε ένα αστυνομικό τμήμα.
Έκτοτε γεννήθηκε μια ισχυρή φιλία που θέλησαν να διαφυλάξουν, παρότι οι πορείες τους στη ζωή στάθηκαν παράλληλες.
Ο ένας ακολούθησε την Οδό του Θεού, ο άλλος τον Δρόμο του Νόμου κι ο τρίτος τα σοκάκια της Νύχτας...
Διαβαστε ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΔΩ


ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ, Έρση Τσουκαράκη

Ένα από τα πλέον πρωτότυπα μυθιστορήματα με μια πολυ ιδιαίτερη όσο και άκρως τραγική ανατροπή.
Δύο φίλοι από τον Βόλο, ο Νέστορας και ο 
μπλέκονται στη δίνη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, όταν τους χτυπάει μια τραγωδία κι ένα επτασφράγιστο, εφιαλτικό μυστικό...
Διαβάστε ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 



ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, Έρση Τσουκαράκη 
Ένα από τα πιο ευφάνταστα κοινωνικά μυθιστορήματα, με στοχασμούς πάνω στην Επιστήμη και την Ηθική είναι το συγκεκριμένο βιβλίο.
Η Μάρθα, η Αντιγόνη, η Ρένα και η Καίτη είναι 4 γυναίκες που η ζωή τους ακολουθεί εντελώς διαφορετικούς δρόμους μέχρι που μια μυστηριώδης γυναίκα τους αποκαλύπτει πως ερήμην τους συνδέονταν με ένα τρομακτικό μυστικό.
Από εκείνη την εφιαλτική μέρα οι τέσσερις γυναίκες ενωμένες σα γροθιά θα παλέψουν να μη συντριβούν απο το βάρος της φριχτής αποκάλυψης και να αντιμετωπίσουν προκλήσεις απρόσιτες στην κοινή λογική...


ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ, Σόφη Θεοδωρίδου

Ένα όμορφα χτισμένο κοινωνικό μυθιστόρημα που σκιαγραφεί την ελλάδα της Μεταπολίτευσης
Η αφορμή του μου θύμισε την ιδέα της Έρσης Τσουκαράκη στις ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.
Σε ένα χωριό της Βορείου Ελλάδας γεννιούνται 3 κορίτσια στα χέρια ενός ανθρώπου που για λίγο θα ορίσει σα χέρι θεικό το πεπρωμένο τριών νέων πλασμάτων
Η Κλέα θα βρεθεί στην κορυφή της κοινωνικής πυραμίδας, σε ένα αρχοντικό χωρίς στοργή για το στρουμπουλό,ανασφαλές κορίτσι.
Η Μελισσάνθη θα μεγαλώσει μέσα στις μυρωδιές της οικογενειακής ταβέρνας ανάμεσα στα πυρά μιας ολέθριας σχέσης.Εξίσου ολέθρια θα σημαδευτεί κι εκείνη όμως από τον έρωτα, πληρώνοντας παλιά σφάλματα.
Η πανώρια Λόλα θα ανθίσει στον φτωχομαχαλά κάτω από τα νανουρίσματα του ρομαντικού πραματευτή, το φιλότιμο της μητέρας της και τις θυμοσοφίες της ιδιόρρυθμης γιαγιάς της, όμως το καλύβι θα είναι πολύ στενό για τις φιλοδοξίες της.
Τρεις κοπέλες ,ετερόκλητες που θα συνδεθούν με μια φιλία παιδική από εκείνες που ριζώνουν στα παιχνίδια της χαμένης αθωότητας που νοσταλγούμε...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Κάποτε στον Πειραιά,Πέτρος Κυρίμης

Σε έναν Πειραιά που επουλώνει τα τραύματα του Εμφυλίου και υποδέχεται τον Έκτο Αμερικανικό Στόλο μεγαλώνουν τέσσερις φίλοι:
Ο περήφανος και αψύς Λουκάς, που ονειρεύεται ταξίδια,
ο εύπιστος Αντώνης, που τρέμει τα καράβια,
ο ευαίσθητος Νάσος, που ονειρεύεται να σπουδάσει
κι ο ταλαντούχος ζωγράφος Νικόλας,
κάτω από τη ζηλόφθονη ματιά του ευκατάστατου Βασίλη, που μάταια διεκδικεί μια θέση στην παρέα τους.
Κοινό σημείο των τεσσάρων η φτώχεια και η απουσία του πατέρα.
Την ανεμελιά τους σκιάζει η προφητεία που απλώνει πάνω τους το πέπλο του θανάτου...

ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ, Μαρία Προδρόμου
5 φίλες ξεκινούν από την πανέμορφη Σαντορίνη κι ακροβολίζονται σε όλα τα μήκη και τα πλατη της γης ,αναζητώντας τον έρωτα και την προσωπική τους ολοκλήρωση , σε ένα χορταστικό σπονδυλωτό μυθιστόρημα που εξυμνεί την παντοτινή φιλία.
Διαβάατε περισσότερα

ΑΝΤΙΟ, ΦΙΛΕΝΑΔΑ, Πένυ Παπαδάκη
Η Σάρα κι η Μαρίνα θα συναντηθούν σε ένα κελί.
Αυτές οι δύο τόσο διαφορετικές γυναίκες θα συναντηθούν σε ένα κελί φυλακής όπου μέρα με τη μέρα θα χτίσουν μιαν αυθεντική φιλία και θα ανακαλύψουν ότι τα πραγματικά δεσμά είναι εκείνα που οι ίδιοι επιβάλλουμε στον εαυτό μας.


ΧΕΡΟΥΒΙΜ, Άγγελος Προβελέγγιος

3 φίλοι ο Πέτρος ο ασυμβίβαστος Νίκος και η ονειροπόλα Μυρτώ γίνονται μάρτυρες ενός φριχτού εγκλήματος και της θυσίας ενός αθώου.
Χρόνια αργότερα έρχονται αντιμέτωποι με τις προσωπικές τους ήττες και μόνο η φιλία της τους θυμίζει μια αθωότητα που τσαλαπάτησε ένας κόσμος σε σήψη...



Όταν Αγαπάς Είναι Για Πάντα, Μαρία Τζιρίτα. 
Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ένα δροσερό μυθιστόρημα κοινωνικών αποχρώσεων θα μπορούσε να μου επιφυλάξει τόσο δυνατή συγκίνηση.Με μια εξέλιξη που δικαιώνει τον υπέροχο τίτλο του δικαίωε κατακτά μια θέση στη λίστα αυτή.


ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΙΑ

Οι Πάλιοι μας Φίλοι, Διονύσης Σαββόπουλος
Μη, μην το πεις
οι παλιοί μας φίλοι
μην το πεις
για πάντα φύγαν.
Μη, το ‘μαθα πια
τα παλιά βιβλία, τα παλιά τραγούδια
για πάντα φύγαν.

Πέρασαν οι μέρες που μας πλήγωσαν.
Γίνανε παιχνίδι στα χέρια των παιδιών.

Η ζωή αλλάζει δίχως να κοιτάζει
τη δική σου μελαγχολία
κι έρχεται η στιγμή για ν’ αποφασίσεις
με ποιους θα πας και ποιους θ’ αφήσεις.

Πέρασαν για πάντα
οι παλιές ιδέες, οι παλιές αγάπες
οι κραυγές.
Γίνανε παιχνίδι στα χέρια των παιδιών.

Όμορφη είναι αυτή η στιγμή, να το ξαναπώ
όμορφη να σας μιλήσω
Βλέπω πυρκαγιές
πάνω από λιμάνια πάνω από σταθμούς
κι είμαι μαζί σας.

Όταν ο κόσμος μας θα καίγεται
όταν τα γεφύρια πίσω μας θα κόβονται
εγώ θα είμαι εκεί να σας θυμίζω
τις μέρες τις παλιές.



Ασημένια Σφήκα, Υπόγεια Ρεύματα
Οι φίλοι μου είναι κραυγές στη σιωπή
Οι φίλοι μου φώτα κινδύνου στο σκοτάδι
Μόνοι σαν δέντρα των κορφών, σαν προσευχή
Παιδιά που δε γυρίζουνε στο σπίτι τους το βράδυ

Οι πιο πολλοί λατρεύουν τις αργίες
μα οι φίλοι μου μισούν τις Κυριακές
Κρύβονται πίσω από τα φώτα στο λιμάνι
βάζουν φωτιές, βάζουν φωτιές

Σ’ αρπάζει από τα μαλλιά η ασημένια σφήκα
βραδιές, βραδιές και σε τινάζει πάνω
Έκανα δρόμο να σε δω μα δε σε βρήκα
στέκω στις μύτες των ποδιών, μα δε σε φτάνω

Κακή εποχή, κακές στιγμές μου φέρνει
Χώμα μυρίζω, μωβ σκιές, βλέπω θαμπά
Σαν ένα σαπιοκάραβο που στα ρηχά ξεσέρνει
Σαν του Ιούδα φίλημα θα φύγω μακριά

Ξέρεις πως είναι να διαβάζεις στο σκοτάδι
Ξέρεις πως είναι να δακρύζεις στα κρυφά
Φώτα της πόλης και μεγάλοι άδειοι δρόμοι
Τα όνειρα της Κυριακής κοστίζουν ακριβά



Εγώ κι Εσύ Μαζί, Αλκίνοος Ιωαννίδης & Τζίμης Πανούσης
Εγώ κι εσύ μαζί.
Όταν η τύχη σου θα `ναι φευγάτη,
και συ μακριά απ’ το ζεστό σου κρεβάτι,
Τότε θυμήσου τη χρυσή συμβουλή.
Εγώ κι εσύ μαζί,
Εγώ κι εσύ μαζί.

Εγώ κι εσύ μαζί.
Εγώ κι εσύ μαζί.
Τα βάσανά σου είναι και δικά μου,
και για τους δυο μας χτυπάει η καρδιά μου,
Δυο φιλαράκια με μια ψυχή,
Εγώ κι εσύ μαζί,
Εγώ κι εσύ μαζί.

Μπορείς αν θες
να βρεις πιο έξυπνους φίλους,
Να `ναι μεγάλοι και πιο δυνατοί.
Μπορείς!!!
Αλλά να ξέρεις τη δικιά μου αγάπη,
δε θα στη δώσει φιλαράκο κανείς…

Κι όσο περνάνε και φεύγουν τα χρόνια,
και η φιλία μας θα μένει αιώνια,
Είναι γραπτό μας μοίρα κοινή…
Εγώ κι εσύ μαζί!
Εγώ κι εσύ μαζί!
Εγώ κι εσύ μαζί…!



Τρεις Νέοι Τρεις Φίλοι

Δάμων ΚΑΙ Φιντίας , Γκάτσος- Χατζηδάκις

Ο Ιρλανδός κι ο Ιουδαίος, Μάνος Χατζιδάκις
Δύο φίλοι που συμβολίζουν τις τεταμένες σχέσεις στο διεθνές σκηνικό της δεκαετίας του 1960 με την τραγωδία της Παλαιστίνης και τον απεγνωσμένο, αυτονομιστικό αγώνα του IRA ( Ιρλανδία και Ισραήλ)


Wind Beneath my Wigs,Bette Middler, 1989 για τη δραματική ταινία "Bitches"
Oh, oh, oh, oh, oh
It must have been cold there in my shadow
To never have sunlight on your face
You were content to let me shine, that's your way
You always walked a step behind
So I was the one with all the glory
While you were the one with all the strength
A beautiful face without a name for so long
A beautiful smile to hide the pain
Did you ever know that you're my hero
And everything I would like to be?
I can fly higher than an eagle
For you are the wind beneath my wings
It might have appeared to go unnoticed
But I've got it all here in my heart
I want you to know I know the truth, of course I know it
I would be nothing without you

Did you ever know that you're my hero?
You're everything I wish I could be
I could fly higher than an eagle
For you are the…



Κρίμα, βρε Φίλε μου
Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης τραγουδάει για μια προδομένη φιλία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου