Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

M. J. Arlidge, Στο Στόμα Του Λύκου (5)

                             Στο Στόμα Του Λύκου, Μathiew Arlidge
                                                Είδος Αστυνομικό
                                                 Bαθμολογία 9/10
Little Boy Blue
Μετάφραση Σοφία Τσάπα
Σελίδες 392

Καλό είναι τα άρθρα και τα βιβλία να διαβαστούν με τη σειρά γιατί καθένα εμπεριέχει αποκαλύψεις από προηγούμενα βιβλία της σειράς.

Η 5η υπόθεση που καλείται να αντιμετωπίσει η Έλεν Γκρέις έρχεται από έναν χώρο σκοτεινό, που η ίδια δυστυχώς γνωρίζει πολύ καλά, ρισκάροντας διαρκώς και βάζοντας το κεφάλι της "Στο Στόμα Του Λύκου"!

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Στο Αστυνομικό Τμήμα του Σάουθαμπτον επικρατούν λεπτές ισορροπίες.Ο Γκράχαμ επιδιώκει να αποκτήσει την εμπιστοσύνη της Έλεν,
Παράλληλα, η αστυνόμος Τσάρλι Μπρουκς, στενή φίλη της Έλεν, έχει παρει προαγωγή και βρίσκεται σε έναν ανταγωνισμό με την ομόβαθμο της Τζόαν Σάντερσον.
Μια σειρά σεξουαλικών φόνων όμως συνταράσσουν την Κοινότητα του Σαδομαζοχισμού  του Σάουθαμπτον ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου, για την ηρωίδα μας.
Η επιθεωρήτρια Γκρέις- στην κόψη του ξυραφιού- πασχίζει να λύσει τον αποτρόπαιο γρίφο χωρίς να  εμπλακεί συναισθηματικά και κυρίως χωρίς να φέρει στο φως την ένοχη πλευρά της προσωπικής της ζωής, που μπορεί να σωριάσει σε συντρίμμια την καριέρα της και τη ζωή της.
Κι όσο οι αποκαλύψεις προχωρούν σα χιονοστιβάδα η Έλεν Γκρέις βρίσκεται μπορστά σε μια εφιαλτική ανακάλυψη που λύνει μεν την υπόθεση αλλά της ανοίγει τις πύλες της κολάσεως...

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Η πέμπτη υπόθεση της Επιθεωρήτριας Έλεν Γκρέις είναι σίγουρα η πιο ιδιαίτερη , η πιο προκλητική από όλα τα βιβλία της σειράς αυτής.
     Η ιδιαιτερότητα αυτή έγκειται στο γεγονός ότι το θέμα αυτού του εγκλήματος είναι παρμένο από τα απώτατα βάθη του περιθωρίου και της σεξουαλικής διαστροφής.
Πρόκειται για έναν χώρο που αποτελεί ένα από τα πιο αδιαπέραστα και δικαιολογημένα ταμπού της κοινωνίας, καθώς άπτεται της Σεξουαλικής Παρέκκλισης.
Η κοινότητα του Σαδομαζοχισμού είναι ένας μικρόκοσμος με δικούς του νόμους,ανοίκειος στο ευρύ κοινό.
Ο Άρλιτζ εισηγείται το ιδιαίτερο λεξιλόγιο του χώρου αυτού που εισάγει έννοιες όπως τα Ματζ=Συναντήσεις
οι συμπληρωματικοί ρόλοι Υποτακτικού -Κυρίαρχου, σύνεργα σαν τα Βρεγμένα Σεντόνια και το Ψαλίδι Πανικού καθώς και η ιδιαίτερη συνθηματολογία, που συνιστα δικλείδα ασφαλείας για την εχεμύθια και τη σωματική ακεραιότητα.
Προσκύνημα στον εκούσιο πόνο και την αδρεναλίνη της απειλής ,παιχνίδια ζωής και θανάτου, όπου τα όρια της έλευθερης βούλησης και της επιβολής είναι πολύ στενά.        Μέσα σε αυτό το σκοτεινό λαβύρινθο παρελαύνουν πρόσωπα κάθε είδους...Ανακαλύπτουμε πλευρές του παράξενου Τζέικ, ήρωα που γνωρίσαμε στα προηγούμενα βιβλία.
Μέσα από όλα αυτά, πληροφορούμαστε για τις συνέπειες που έχει αυτή η επιλογή στις οικογένειες των επαγγελματιών του χώρου αυτού με αποκορύφωμα μια μυστηριώδη τρανσέξουαλ, η οποία προβάλλει άκρως ενδιαφέρουσα και θα μπορούσε να έχει αναλυθεί περισσότερο. 
            Αυτόν τον μικρόκοσμο τελοσπάντων, η Έλεν Γκρέις τον γνωρίζει καλά καθώς ενδίδει σε αυτήν τη σεξουαλοκή παρέκκλιση και ξορκίζει τα ψυχικά της τραύματα κάτω από τα χτυπήματα του μαστιγίου και την υπαγωγή της σε έναν Κυρίαρχο- πρώτα τον Τζέικ και έπειτα τον αμφιλεγομένο Μαξ Πόνο αλλά και την παράξενη Ανζελίκ.
Μια σειρά φόνων εκτελεσμένων με επιδεξιότητα στα πλάισια ενός πάρτι Σαδομαζοχιστών και ιδιωτικών, σαδομαζοχιστικών συνευρέσεων αναγκάζουν την Έλεν να αντιμετωπίσει τούτο το κομμάτι της προσωπικής της ζωής από επαγγελματική σκοπιά, που πρέπει να αποστασιοποιθεί από τον παραμορφωτικό φακό της συναισθηματικής της φόρτισης και της αγωνίας της.
        Δυστυχώς η Επιθεωρήτρια Γκρέις κρατά κρίσιμα κομμάτια του παζλ στα προσωπικά εκείνα μυστικά της, που πασχίζει πάση θυσία να διαφυλάξει από όλους καθώς απειλούν να την κατακρυμνίσουν από το βάθρο των κατορθωμάτων της στην Αστυνομία.
Ταυτόχρονα, έχει να αντιμετωπίσει τον οξύ ανταγωνισμό ανάμεσα στις πιο ικανες συναδέλφους της , την Τζόαν Σάντερσον και την Τσάρλι Μπρουκς που διεκδικούν την επιδοκιμασία της υπονομεύοντας ενίοτε η μια την άλλη εις βάρος της υπόθεσης.
Κι όσο η σύλληψη του ενόχου κι ο έπαινος της Έλεν Γκρέις γίνονται μήλον της έριδος ανάμεσα στις δυο φερέλπιδες αστυνομικίνες, η ομάδα της Γκρέις υποπίπτει σε μοιραία λάθη εις βάρος αθώων.
Ο Προιστάμενος Γκράχαμ δείχνει να είναι ο μοναδικός που κατανοεί την Έλεν ωθώντας τις εξελίξεις σε επικίνδυνα μονοπάτια.
Σε αυτό το βιβλίο ο συγγραφέας αναδεικνύει με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο την αδηφαγία των ΜΜΕ και τη δίψα τους  για φρέσκο αίμα που μεταφράζεται σε εξώφυλλα και χρήμα στοιχεία που συνοψίζει η φιλόδοξη ρεπόρτερ Εμίλια Γκαρανίτα-πιο αδίστακτη από ποτέ.
Η κατάληξη επιφυλάσσει εκπλήξεις στον αναγνώστη και την Έλεν Γκρεις η οποία θα εξιχνιάσει την υπόθεση για να βρεθεί μπροστά σε έναν εφιάλτη που μόλις αρχίζει γεμίζοντας τον αναγνώστη πικρά συναισθήματα και επιτακτική αγωνία να δει τη συνέχεια για την πολύπαθη και τόσο αγαπημένη επιθεωρήτρια.
Το Στόμα Του Λύκου είναι ένα βιβλίο που δεν μπορεί εύκολα να διαβαστεί αυτόνομα:
Βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με όσα γνωρίσαμε στα προηγούμενα βιβλία για τις καθαρά προσωπικές υποθέσεις της Έλεν Γκρέις με το σκοτεινό παρελθόν:
Η δυναμική,λοιπόν, του 5ου αυτού βιβλίου έγκειται καθαρά στο δέσιμο του αναγνώστη με την πρωταγωνίστρια της σειράς και μόνο κάποιος που έχει παρακολουθήσει τα 4 προηγούμενα βιβλία της σειράς μπορεί να νιώσει σε όλη τους τη διάσταση τον αποτροπιασμό, τον θυμό και το πικρή γεύση που αφήνει, στο τέλος.
Για κείνον όμως που έχει αγαπήσει τη σειρά είναι ίσως το πλέον ψυχολογικό και αγωνιώδες βιβλίο της σειράς.
Η υπόθεση αυτή ολοκληρώνεται οριστικά στο αμέσως επόμενο ,το 6ο βιβλίο της σειράς ΦΤΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΩ.


M. J. Arlidge Α Μπε Μπα Μπλομ!(1)

M.J. Arlidge, Γύρω- Γύρω Όλοι (2)

M. J. Arlidge Tο Σπίτι με Τις Κούκλες (3)

M. J. Arlidge Aν Σε Πιάσω Καίγεσαι (4)


M. J. Arlidge, Στο Στόμα Του Λύκου (5)


M. J. Arlidge, Φτου Και Βγαίνω (6)


M J Arlidge, Μ' Αγαπά Δε Μ'Αγαπά (7)




1 σχόλιο:

  1. Τελειο ελλη μου!!!!!!!!! πωπω φενετε συναρπαστικο και με την αγωνια να κορυφωνετε ολο και πιο πολυ !!!!!!!! (ΖΕΤΑ.Κ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή